Malzemeler:2-2,5 paket kakaolu bisküvi (toz haline getirilmiş)
3 limon kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
1 adet portakalın suyu
1 çorba kasesi kestane püresi**
1çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
yarım çay bardağı süt
3 limon kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
1 adet portakalın suyu
1 çorba kasesi kestane püresi**
1çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
yarım çay bardağı süt
Sosu İçin:
Çikolata sosu
Antep fıstığı ve fındık (dövülmüş)
Yapılışı:
Süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.Hamurun diğer yarısınıda fındık ile yuvarlayın,Görsel açıdan zengin duracaktır, kürdanlara batırarak servis yapın.
Çikolata sosu
Antep fıstığı ve fındık (dövülmüş)
Yapılışı:
Süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.Hamurun diğer yarısınıda fındık ile yuvarlayın,Görsel açıdan zengin duracaktır, kürdanlara batırarak servis yapın.
**kestane püresini marketlerde kavanoz halinde bulmanız mümkün
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder