15 Ağustos 2014 Cuma

KOLAY KARIŞIK KIZARTMA(iki çeşit sos tarifi ile)



Malzemeler:
3-4 adet orta boy patates
3-4 adet patlican
3-4 adet kabak
3-4 adet biber

Yapılışı:
Aslında pek de tarif etmeme gerek yok ama ilk kez yapacak olanlar  vardır belki (kızım gibi üniversite öğrencileri mesela :)  )

Bütün malzemeleri dilimliyoruz. Fakat tavsiyem patlıcanı dilimledikten sonra tuzlu suda beklemeniz çünkü çok çabuk kararıyor. Ve biberi de en son kızartın çünkü tadı yağa diğerlerinden daha çok geçiyor böylelikle diğer malzemelerin tadını etkilememiş olur.
Şimdi gelelim soslara

1.sos: Sirkeli sarımsaklı domates sosu
4-5 adet domatesi rendeliyoruz. 2 diş sarımsağı içine doğruyoruz. Çok az sıvı yağ koyup ocağın üstüne alıyoruz. Kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı sirke ilave ediyoruz. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
**sosunuzu kızartmaya döktükten sonra üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz.

2.sos:Sarımsaklı yoğurt
Aslında çok basit :)
Yeteri kadar yoğurdu (kızartmanızın üstünü örtmeye yetecek kadar) çarpıyoruz (daha akışkan bir kıvam elde etmek için) içine 2-3 diş sarımsak doğruyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Elde ettığımız karışımı ister hepsinin üstüne isterseniz de herkes tabağında dökecek şekilde sofraya koyabilirsiniz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder