13 Ağustos 2014 Çarşamba

Hafif Limonlu Kek



Malzemeler:
- 3 tane yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 tane limon kabuğu rendesi ve 1 limonun suyu
Limonlu Kek Tarifinin Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri çırpma kabında beyaz renk alıncaya kadar çırpın.
Sıvıyağ ve sütü de çırpma kabına ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin.
Son olarak limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Limonlu kek yapmak için kullanacağınız kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız limonlu kek karışımını kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta, yaklaşık 40 dakika pişirin.
Limonlu kekiniz hazır, 
NOT: Limonlu kek fırında pişerken ilk 30 dakika kapağını açmamaya dikkat edin, eğer fırın kapağını açarsanız kekiniz kabarıklığını kaybedip sönebilir.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder