15 Ağustos 2014 Cuma

Havuçlu Mor Lahanalı Salata


Malzemeler
Kıvırcık marul
Mor lahana
Havuç
Maydanoz
Limon

Yapılışı
Ilk önce marulları doğruyoruz(eğer vitaminini kaybetmesin istiyorsanız elinizle de bölebilirsiniz.) Ardından mor lahanalı kestiğimız bir parçayı ince ince doğrayıp  servis tabağına koyduğumuz marulun üstüne elimizde ufalar gibi koyuyoruz (bunu yapmamızın sebebi ise mor lahananın iç içe geçmiş halinden tane tane hale gelmesi) sonra havucu rendeleyip servis tabağına ilave ediyoruz ve en son maydanozlari doğrayıp üstüne ilave ediyoruz.
Sos olarak sadece zeytinyağı ve limon en uygunu (tabiki bu benim zevkim)

** malzemeleri kişi çokluğuna göre kendiniz ayarlayabilirsiniz o yüzden adet belirtmesi yapmadım.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder