16 Ağustos 2014 Cumartesi

Hatay Usulü Nefis Humus Tarifi


Malzemeler:
1Bardak nohut
1 adet Limonun suyu
3/4 Bardak tahin
1/2 Bardak zeytinyağı
2 Kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
Kimyon
Sarımsak 

Hazırlanması
Akşamdan suda bırakılmış nohutu phaşlayıp et makinesinden veya rondodan çekiniz. Sonra tahin, limon suyu,kimyon,zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. iyice karıstırdıktan sonra tabağa ortası çukur olacak şekilde boşaltın.(malzemeler daha iyi karışsın diye tüm karışımı tabağa boşaltmadan önce rondodan çekebilirsiniz). Ortağa oluşturduğumuz çukura zeytinyağı döküyoruz ve üzerine pul biberi serpiyoruz. kenar süsleri için doğranmış kornişon, maydanoz veya domates kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder