20 Nisan 2015 Pazartesi

Kayısı Çağlası Turşusu..


  Malzemeler:

1 kg kayısı çağlası
7-8 diş sarımsak
Tuz
1 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı limon tuzu

  Yapılışı:

Çağlaları güzelce yıkayıp ,turşuyu yapacağımız kavanoza yerleştiriyoruz.Sarımsakların kabuklarını soyup kavanoza ekliyoruz.Derin bir kaba veya sürahi olabilir ,su doldurup tuzu ilave ediyoruz.Tuz eridikten sonra çiğ bir yumurtayı (kabuklu yıkayıp) suya koyuyoruz.(tuz dengesini ölçmeyi ben bu yöntemle yapıyorum) Yumurta suyun üstüne çıkıyorsa bir kısmı,  tuz kıvamındadır.(yumurtanın taze olduğundan emin ,değilseniz bir başka yumurta ile de deneyebilirsiniz) Limon tuzunu ilave ediyoruz kavanoza ve sirkeyi..Son olarak hazırladığımız tuzlu suyu kavanoza döküp ,kapağını kapatıyoruz..Ve olgunlaşmasını bekleyip ,afiyetle tüketeceğimiz günü bekliyoruz...
    Arzu ederseniz,yeşil domates,karnıbahar ,kornişon lada karışık turşu yapabilirsiniz..
       AFİYET OLSUN 
                


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder