27 Aralık 2014 Cumartesi

.... Taze Bakla Yemeği


      MALZEMELER 

       1 kg Bakla
      1 Adet kapya biber
      1 Adet yeşil biber
      1 Adet orta boy kuru soğan
      1 Adet limon 
      1 Yemek kaşığı domates salçası
      2 Adet domates
      Sıvıyağ ve zeytinyağı
      1 Kase yoğurt
      Dereotu
      2-3 Diş sarımsak
         Tuz
    YAPILIŞI
  
   Baklanın  uçlarını  kesip  ,istenilen  uzunlukta  kesiyoruz.. Güzelce  yıkadıktan  sonra  derince  bir kabın  içine  koyup ,su  ile  dolduruyoruz .Pişerken  kararmaması  için  yarım  limonun  suyunu  sıkıp ilave  ediyoruz. Tencereye   soğan  ve  biberleri  arzu  edilen  şekilde  doğrayıp  ,sıvı  yağ  ekleyerek  ,bu  malzemeler  hafif  ölünceye  kadar  çeviriyoruz. Limonlu  suda  bekleyen  baklayı   süzüp tencereye  ilave  ediyoruz .Kısık  ateşte  bakla  renk  değiştirine  kadar  arada  karıştırarak kavuruyoruz. Kabuğu  soyulmuş  ve  küp  şeklinde  doğranmış  domatesimizi,  salçamızı ,sarımsakları   kalan  yarım  limon   suyunu tuzu da ilave   ederek , yine  kısık  ateşte  pişirmeye bırakıyoruz. Ocağı  söndürmeden  önce  2 yemek  kaşığı   zeytinyağını  yemeğimize  ilave ediyoruz .Beş dakika  sonra  yemeğimiz  servise  hazır. .Tabaklara  servis  edildikten  sonra  ,isteğinize  göre sarımsaklı  veya  sade  yoğurt  ve  yıkanıp  doğranmış  dereotu  ile  servise  hazır....
           Afiyet olsun...
Not : Lütfen baklayı pişirdikten sonra ,en fazla iki gün içinde tüketin .Aksi taktirde dolapta uzun süre bekleyen bakla ciğerleri yoruyor muş..Doktorların açıklaması bu yönde
                     
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder