27 Aralık 2014 Cumartesi
.... Taze Bakla Yemeği
MALZEMELER
1 kg Bakla
1 Adet kapya biber
1 Adet yeşil biber
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet limon
1 Yemek kaşığı domates salçası
2 Adet domates
Sıvıyağ ve zeytinyağı
1 Kase yoğurt
Dereotu
2-3 Diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI
Baklanın uçlarını kesip ,istenilen uzunlukta kesiyoruz.. Güzelce yıkadıktan sonra derince bir kabın içine koyup ,su ile dolduruyoruz .Pişerken kararmaması için yarım limonun suyunu sıkıp ilave ediyoruz. Tencereye soğan ve biberleri arzu edilen şekilde doğrayıp ,sıvı yağ ekleyerek ,bu malzemeler hafif ölünceye kadar çeviriyoruz. Limonlu suda bekleyen baklayı süzüp tencereye ilave ediyoruz .Kısık ateşte bakla renk değiştirine kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesimizi, salçamızı ,sarımsakları kalan yarım limon suyunu tuzu da ilave ederek , yine kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Ocağı söndürmeden önce 2 yemek kaşığı zeytinyağını yemeğimize ilave ediyoruz .Beş dakika sonra yemeğimiz servise hazır. .Tabaklara servis edildikten sonra ,isteğinize göre sarımsaklı veya sade yoğurt ve yıkanıp doğranmış dereotu ile servise hazır....
Afiyet olsun...
Not : Lütfen baklayı pişirdikten sonra ,en fazla iki gün içinde tüketin .Aksi taktirde dolapta uzun süre bekleyen bakla ciğerleri yoruyor muş..Doktorların açıklaması bu yönde
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder