27 Aralık 2014 Cumartesi
Hafif, Lezzetli KABAK TATLISI..
MALZEMELER
1 kg Bal kabağı
2 Su Bardağı Toz şeker
1 Kahve fincanı dolusu çekilmiş ceviz içi
veya
Hindistan cevizi
Yarım su bardağı su
YAPILIŞI
Kabağı dilimlere ayırıp kabuklarını soyduktan sonra 4-5 santim büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz .Pişirilecek olan tencereye koyup üzerine şekeri ilave ediyoruz. Şayet hemen pişirilecekse yarım bardak suyu ilave edip orta hareretli ateşte pişirmeye koyuyoruz. Aceleniz yoksa suyu eklemeyin 1-2 saat sonra kendi suyunu bırakacaktır öylece pişirirsiniz .Kabaklar yumuşadıktan sonra bir servis tabağına alıp , üstüne ceviz içi veya hindistan cevizini serpip servise hazır hale getiriyoruz..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder