27 Aralık 2014 Cumartesi

Hafif, Lezzetli KABAK TATLISI..

 
      MALZEMELER

1 kg Bal kabağı
2 Su Bardağı Toz şeker
1 Kahve fincanı dolusu çekilmiş ceviz içi
veya
Hindistan cevizi
Yarım su bardağı su

    YAPILIŞI

 Kabağı  dilimlere  ayırıp  kabuklarını  soyduktan  sonra  4-5  santim  büyüklüğünde  parçalara ayırıyoruz .Pişirilecek  olan  tencereye  koyup  üzerine  şekeri  ilave  ediyoruz. Şayet  hemen pişirilecekse  yarım  bardak  suyu  ilave  edip  orta  hareretli  ateşte  pişirmeye  koyuyoruz. Aceleniz yoksa  suyu  eklemeyin  1-2  saat  sonra  kendi  suyunu  bırakacaktır  öylece  pişirirsiniz .Kabaklar yumuşadıktan  sonra  bir  servis  tabağına  alıp , üstüne  ceviz içi  veya  hindistan  cevizini  serpip servise  hazır  hale  getiriyoruz..
 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder