19 Haziran 2014 Perşembe
Deniz Börülcesi Salatası
Malzemeler.
1 demet deniz börülcesi
1 adet kırmızıbiber (kapya)
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
Öncelikle derin bir kaba su doldurup ,deniz börülcesini koyup suda bekletiyoruz .4-5 dakika sonra çıkarıp iyice yıkıyoruz.Kahverengimsi köklerini kesiyoruz ve bir tencereye yerleştirip 5 dakika haşlıyoruz( lütfen tuz kullanmayın ,çünkü bu bitki özünde tuz barındırıyor ) Ocaktan tencereyi alıp soğuk su ekliyoruz (renginin yeşil kalması için) Bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra ,tekrar soğuk suya tutuyoruz.Hazır olan börülceyi kök kısmından tutarak kılçıklarından sıyırıyoruz.(eğer elinizden kayıyorsa kökün ucunu iki dişinizin arasına sıkıştırarak ,elinizle diğer taraftan sıyırabilirsiniz. Sıyırma işlemi kökten uca doğru olmalı ) İster doğrayarak ,isterse şekil vererek servis yapacağımız tabağa yerleştiriyoruz.Kırmızı biberi ve sarımsağı ufak,ufak üzerine doğruyoruz.Bir bardakta karıştıracağımız nar ekşisi,zeytinyağ ve sirkeyi üzerine bir kaşık yardımıyla her tarafına döküyoruz..afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder