23 Nisan 2014 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü



              Yalancı Tavuk Göğsü (tatlı)
   
   Malzemeler:
            1 Litre Süt
            3 Kahve fincanı un
            10 yemek kaşığı toz şeker
            Yarım su bardağı sıvı yağ
            1 adet şekersiz sakız
            50 gr fındık içi
            1 küçük paket kakaolu bisküvi
            1 paket vanilya
  Yapılışı :
          Teflon tencereye ,yağ ve unu koyup  orta ateşte karıştırarak ,unun rengi değişene kadar kavuruyoruz.1 lt. sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz.Şeker ,vanilya,ve sakızı ilave edip karıştırıyoruz.Eğer topaklanma olursa mikserle karıştırılabilir.Puding kıvamı aldıktan pişirme işlemini sonlandırıyoruz.
         Bisküvi ve fındığı ayrı ayrı rondo veya havanda eziyoruz(.Bisküvi  tamamen ufanacak ,fındık biraz iri kalacak şekilde.)
          Dikdörtgen bir tepsiye  streç film yada alimünyum folyo seriyoruz.(streç film olursa daha iyi ) ufattığımız bisküviyi tepsinin her yerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Tencerede pişirdiğimiz karışımı üzerine döküyoruz.Ve üstünede ufattığımız fındıkları .10 dakika  dinlendikten sonra tepsinin kenarındaki streç filmden tutarak rulo haline getiriyoruz.Rulo halindeki tavuk göğsünün üstünü kenarda kalan streç filmle kapatıyoruz kurumaması için.Buzdolabına koyup ,soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor.Dilimleyip servis ediyoruz..Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder