20 Nisan 2014 Pazar
Nefis köri soslu tavuk!
MALZEMELERİ:
5 parça kemiksiz tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 fincanı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
(1) Tavuk göğüslerimizi kuşbaşı olarak doğruyoruz. Bir tencerenin içine yağımızı koyuyoruz. Yağımızın içine tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklarımız suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
diğer taraftan başka bir tencereye tereyağımızı ve unumuzu koyuyoruz. Unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra tencereyi ateşten alıyoruz ve soğuk sütümüzü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma yapmasın. Daha sonra bir bardak ta suyumuzu ilave ediyoruz. Körimizi, karabiberimizi ve tuzumuzu da ilave ediyoruz.
(2) Daha sonra tekrar ocağa koyarak sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
sosumuzu hazırladıktan sonra pişirdiğimiz tavukların üzerine ekliyoruz. Daha sonra sos ve tavuk iyice karışana kadar pişiriyoruz.
**eğer daha yoğun tat istiyorsanız köriyi 2-3 kaşık koyabilirsiniz ben genelde öyle yapıyorum. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder