11 Kasım 2014 Salı
Ispanaklı Tavuk Salatası...
MALZEMELER :
1 adet tavuk göğsü(2 parça)
1 bağ ıspanak
Yarım çay bardağı ceviz
1 Tatlı kaşığı köri
1 Çay kaşığı acılı köri (isteğe bağlı)
1 Çay kaşığı pul biber
1 diş sarımsak
yarım kg süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt( süzme yoğurdunuz çok katı ise incelmek için)
Tuz
YAPILIŞI :
Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp ,iki parmak kalınlığında doğruyoruz.Derin bir kaba koyup üstüne kaynamış su döküp on dk.kadar bekletiyoruz.Bir yandan tavuk göğsünü yıkayıp bir tencerede haşlıyoruz.Solmuş ıspanakların suyunu süzüp bir tava veya tencerede hafif yağ ekleyerek 5-10 dk.kavuruyoruz.Ve salatayı hazırlayacağımız kaba boşaltıyoruz.Haşlanan tavuğu,suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayıp ,tavaya biraz yağ ekleyerek kavuruyoruz.Tavuklarda 5-10 dk.kavrulduktan sonra ,köri,tuz,ve pul biberi ekleyip 10 dk kadar daha karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan tavuğu da ıspanakların üzerine ekliyoruz.Cevizi( çok ufalamamak kaydıyla) havan veya bir rondo yardımıyla ufaltıp ıspanak ve tavuk koyduğumuz kaba ekliyoruz.1 diş dövülmüş sarımsakla yoğurdu karıştırıp ,kaptaki karışımın üstüne döküp karıştırıyoruz.( tavuk ve ıspanak biraz soğuduktan sonra,aksi taktirde yoğurt ekşime yapabilir) Tüm malzemeyi iyice karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz..Afiyet olsun...
Not : bu tarifimi arkadaşlarım çok beğendi ve biraz çerkez tavuğunu andırdığını söylediler )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder