11 Kasım 2014 Salı

Ispanaklı Tavuk Salatası...



  MALZEMELER :

 1 adet tavuk göğsü(2 parça)
 1 bağ ıspanak
 Yarım çay bardağı ceviz
 1 Tatlı kaşığı köri
 1 Çay kaşığı acılı köri (isteğe bağlı)
 1 Çay kaşığı pul biber
 1 diş sarımsak
  yarım kg süzme yoğurt
 2 yemek kaşığı yoğurt( süzme yoğurdunuz çok katı ise incelmek için)
 Tuz

YAPILIŞI :

Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp ,iki parmak kalınlığında doğruyoruz.Derin bir kaba koyup üstüne kaynamış su  döküp on dk.kadar bekletiyoruz.Bir yandan tavuk göğsünü  yıkayıp bir tencerede haşlıyoruz.Solmuş ıspanakların suyunu süzüp bir tava veya tencerede hafif  yağ ekleyerek 5-10 dk.kavuruyoruz.Ve salatayı hazırlayacağımız kaba boşaltıyoruz.Haşlanan tavuğu,suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayıp ,tavaya biraz yağ ekleyerek kavuruyoruz.Tavuklarda 5-10 dk.kavrulduktan sonra ,köri,tuz,ve pul biberi ekleyip 10 dk kadar daha karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan tavuğu da ıspanakların üzerine ekliyoruz.Cevizi( çok ufalamamak  kaydıyla) havan veya bir rondo yardımıyla ufaltıp  ıspanak ve tavuk koyduğumuz kaba ekliyoruz.1 diş dövülmüş sarımsakla yoğurdu karıştırıp ,kaptaki karışımın üstüne döküp karıştırıyoruz.( tavuk ve ıspanak biraz soğuduktan sonra,aksi taktirde yoğurt ekşime yapabilir)  Tüm malzemeyi iyice karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz..Afiyet olsun...

Not : bu tarifimi arkadaşlarım çok beğendi ve biraz çerkez tavuğunu andırdığını söylediler )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder