Malzemeler
10 adet fındık patates(eğer normal patates varsa 4-5 adet)
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı
Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilim şeklinde dilimliyoruz. Bir kaba zeytinyağı, pul biber, kuru nane ve kekiği ekleyip dilimlediğimiz patatesleri de ekliyoruz. 3-4 dakika kadar karıştırıyoruz.(ben bu işlemi elimle yapmayı tercih ediyorum). Sonra fırın tepsisine varsa yağlı kağıt sererek yoksa tepsiyi çok az yağlayarak patatesleri tepsiye döküp iyice tepsiye yayıyoruz. Fırınların fansız alt-üst programında 180 derecede patatesler hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Yemeklerinizin yanında farklı bir çeşit olarak sunabilirsiniz. Akşamları atıştırmalık olarak yapıyorsanız da yoğurtla denemenizi tavsiye ediyorum :)
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder